|

Anmeldelse af in treatment (serie)

Serien in treatment med planter som baggrund
DEL HER

I øjeblikket kan man fange serien ‘In treatment’ på HBO max, og jeg har (gen)set den første sæson. Jeg så de første par sæsoner på dvd for mere end 10 år siden, så jeg havde en forhåndsforståelse af serien som god og værd at se, men jeg kunne ikke huske så meget mere end det. Og jeg var ærlig talt spændt på, om serien stadig holdt.

Seriens første sæson er lavet i 2008 og handler om psykologen Paul (Gabriel Byrne) og hans klienter. Den foregår udelukkende i hans terapilokale, hvor man følger 4 klientforløb over 9 uger, og om fredagen tager han selv til supervision hos sin gamle supervisor Gina (Dianne Wiest). 

Det lyder måske umiddelbart ret tørt, at serien kun foregår i et enkelt rum, men den er skrevet og instrueret på en måde, så man holder opmærksomheden og bliver opslugt af personernes udvikling – både psykologens og klienternes. Hvert afsnit har en dramatisk udvikling eller et twist, som holder seeren fanget, og man er oprigtigt spændt på, hvordan sæsonen kommer til at slutte. 

Det, at man følger udviklingen over tid, gør at karaktererne bliver meget nuancerede, og man hepper på, at de finder deres vej. 

Serien er meget dramatisk, og måske ikke feel-good tv, men alligevel vil jeg klart anbefale den. Jeg giver den karakteren 6 ud af 6 ‘hjerner’.

Læs flere anmeldelser her.