| |

Anmeldelse af podcasten ‘Detox din hjerne’

billede af værterne til podcasten detox din hjerne
DEL HER

Detox din hjerne’ er en podcast af Anne Gaardmand og Morten Elsøe. Deres erklærede mål er at punktere myter, der har at gøre med vægttab, træning og kostvaner, men i realiteten handler podcasten også om fx mobilvaner og tankevaner. 

For dem, der kan huske programmet ‘Mythbusters’ (2003-2018), kan podcasten sammenlignes lidt med den. ‘Detox din hjerne’ er nemlig også underholdende og samtidig ved man, at det er kompetente fagpersoner, der står bag. Det kan være svært at navigere i forhold til især sundhed, vægt og kost, da der er mange selvudnævnte eksperter fx på sociale medier. Derfor er det for mig rart, at når jeg lytter til podcasten, så ved jeg, at Anne Gaardmand og Morten Elsøe har researchet sig frem til det, de taler om i podcasten. Den viden, de formidler, er altså baseret på forskning og fakta uden at være tørt. Hvert afsnit har også gode råd til, hvordan du selv kan bruge den viden i din hverdag.

Anne og Morten har samtidig en god energi med hinanden, og det betyder, at det er rart at lytte til deres snak om de forskellige emner. De har begge behagelige radiostemmer, og de er ikke bange for at bruge sig selv som eksempler.

Det er tydeligt for mig, at de har en stor viden om ACT (acceptance and commitment therapy), uden at de italesætter det særlig meget, men det gør, at jeg personligt kan relatere til den måde at tænke på. Deres menneskesyn og måde at tale om dem selv og deres klienter på, er varm og medfølende, uden at det bliver for meget. 

Jeg anbefaler varmt Detox din hjerne. Jeg vil særligt fremhæve afsnittene (datoen i parantes, så du kan søge det frem): Mobilvaner (31.05-24), Gode tankevaner del 1 og 2 (11.10-23 og 30.11-23), Selvkærligt vægttab (12.01.21), Antiinflammatorisk kost (05.02-20), Cravings! (10.01.19), og Tag dig sammen! (23.03-18). 

Du kan lytte til podcasten dér, hvor du normalt lytter til podcast, hvilket jeg også godt kan lide, da den dermed er tilgængelig for alle interesserede, ikke kun dem med abonnement til forskellige tjenester.

Jeg giver Detox din hjerne som helhed 5 ud af 6 ‘hjerner’ – men de ovenstående specifikke afsnit får 6 ud af 6 ‘hjerner’.

Du kan læse flere anmeldelser her.