| |

6 gode grunde til at få supervision

DEL HER

Når man arbejder med mennesker, er der behov for supervision. Det kan jeg sige helt skråsikkert. At en del professionelle ikke får supervision, er en anden snak. Jeg er sikker på, at det ville nedbringe sygefraværet og andelen af mennesker, der gik ned med stress, angst og depression, hvis supervision blev prioriteret i budgetterne rundt omkring.

I mit arbejdsliv har jeg løbende modtaget supervision i mine jobs, og som selvstændig er det noget, jeg prioriterer højt. Uanset om man er nyuddannet eller har mange års erfaring, så betragter jeg supervision som en essentiel del af vores arbejde med mennesker. Jeg superviserer selv psykologer, specialundervisere, socialrådgivere og andre faggrupper, og det er en glæde at hjælpe andre professionelle i deres arbejde.

Hvorfor er det godt at få supervision?

Måske har du brug for nogle argumenter i forhold til din arbejdsplads for at få lov at få supervision. Her er de 6 væsentligste grunde til at få supervision:

  • Supervision gør dig bedre til dit arbejde – og hjælper dig med at lade arbejdet ligge, når du ikke er på arbejde
  • Du får en professionelt, trygt og afgrænset rum, hvor du kan dele dine overvejelser, din tvivl og dine oplevelser fra dit arbejde
  • Du kan vælge at få supervision på konkrete sager, i metode (jeg arbejder fx med ACT) eller dine egne reaktioner – eller en kombination
  • Du kan arbejde med dine egne tanker og følelser omkring dit arbejde, både når du lykkes, og når du fejler
  • I sagssupervision kan du få sparring på konkrete sager, som fylder i dit arbejde
  • Supervision hjælper dig med at reflektere over dine egne reaktioner, følelser og tanker i dit arbejde – og når du er bevidst om dette, bliver du bedre i dit arbejde, og arbejdet kan føles mindre tyngende

Hvordan hjælper supervision dig i dit arbejde?

Læs mere om supervision.