Hav energi til det vigtige i dit liv – prøv en ENERGI-BURGER

Mange af os oplever, at jule-tiden kan blive en meget travl og stresset tid. Der er mange arrangementer, to-do-ting, ting der skal opleves og huskes. Og vi kan komme til at miste blikket for, hvad der egentlig er vigtigt i vores liv – også selvom det er december måned. Ofte kan vi også glemme vores egne behov midt i julegaverne og alle dem, der vil ’have en bid af os’. Det kan betyde, at vi ikke får gjort de ting, der er vigtigst for os, eller at vi ikke har energi til at nyde dem, sådan rigtigt, fordi vi er helt udkørte af alle de andre ting, vi har haft på programmet.
En måde at prøve at huske sig selv på at bevare energien til det, der er vigtigt, er ENERGI-BURGEREN.

burger energiburger energiforvaltning

Alt, vi gør i hverdagen, kræver enten energi eller genoplader batteriet. Energikrævende aktiviteter kan enten være røde (meget energikrævende), eller gule (medium energikrævende). De energimæssigt neutrale eller genopladende aktiviteter er grønne. For at huske at genoplade batterierne kan vi tænke ind, at før og efter en energikrævende aktivitet, lægger vi en grøn aktivitet. Som en grøn burger med rødt eller gult fyld 😊Hvis vi fx skal til julearrangement (en rød eller gul aktivitet) direkte efter et møde på arbejdet (også en rød eller gul aktivitet), kan vi lægge en pause inden julearrangementet (grøn aktivitet). For nogen kan det være et hvil på sofaen, en meditation eller en kort gåtur. For andre er der måske kun tid til at give sig lidt ekstra tid på toilettet, lukke øjnene 2 minutter i bilen inden man går ind til arrangementet eller en kort vejrtrækningsøvelse.

Nogle gange er der måske brug for at tilpasse arrangementet til dit energiniveau den dag. Du havde måske tænkt at deltage i længere tid, men vælger i situationen at gå tidligere hjem. Eller du sørger for at holde nogle små pauser undervejs, hvor du fx trækker lidt luft udenfor. På den måde kan du ændre en rød aktivitet til kun at blive gul – og så er der mere energi til andre ting, du også gerne vil prioritere.

Hvad vil du gerne have energi til i julemåneden? Og hvilke pauser vil du afprøve?

Læs mere om energiforvaltning og om at leve et mere vitalt liv her. Hvis du har brug for sparring på, hvordan du kan bruge energi-burgeren, kan du kontakte mig her.